Přihlásit se  \/ 
x
x
Registrovat  \/ 
x

Vyhledávání v gynekologické poradně

Pokles dělohy a sexuální život

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat,mám pokleslou dělohu do poševního vchodu a problém se sexuálním životem, manžel ani já nic při sexu necítíme.Je mi 41 let jsem po dvou porodech.Myslím že mam asi širší po porodech poševní vchod proto nic necitím a četla jsem ,že jde udělat plastika respektive zužení poševního vchodu. Je to prosím možné? A hradí to pojištovna? Děkuji za odpověd

Dobrý denn, obratte se na urogynekologa, tj. gynekologa specializ. na problémy pánevního dna. hodne stesti mm

Číst dál...

Pokles přední stěny poševní

Dobrý den, je mi 63, diagnostikován pokles přední stěny poševní: Je vidět růžový kulatý útvar asi velikosti ořechu, mám časté nucení na moč, inkontinenci ne, někdy nepříjemné pocity při sezení a chůzi. Moje gynekoložka to trochu bagatelizovala, pokles prý je zatím malý a kdyby mi to vadilo, domluvíme operaci. Mluvila o odstranění dělohy, vejcovodů, vaječníků. Ale dočetla jsem se, že hysterektomie se dělá při nádorech atd. a naopak po ní hrozí prolaps poševní stěny, konečníku... 1. Jaké jsou tedy operativní možnosti poklesu dělohy a prolapsu poševní stěny? Je to opravdu hysterektomie? 2. Je lepší postoupit operaci raději už u mírného poklesu, nebo čekat, až potíže budou větší? 3. Je podle Vašich zkušeností možné zlepšit nebo aspoň zastavit pokles cvičením/stahováním svalů pánevního dna? Děkuji za odpověď.

ak to tak posloucham, myslim ze to uz nevycvicite hysterektomie (odstr. delohy) s poklesem pochvy nema nic spolecneho, vejcovody a vajecniky (po prechodu) uz vubec ne, je vsak otazka, zda je toto nutne .. operace se tim prodlouzi amuze i zkomplikovat .. je na urogynekologovi, aby posoudil vhodny typ a rozsah operace .. variant je vice .. kdyz pujdete za primarem na okres, udela Vam vaginalni hysetrektomii s platikou predni posevnich steny .. to muze pomoci, ale nemusi, takto se to pausalne resilo pred 20 lety .. dnes jsou i jine operace, pred nimi specializ. vysetreni, na nez vsak je treba urcitou specializaci. hodne stesti mm

Číst dál...

Prolaps dělohy a hysterektomie

Dobrý večer,můj problém zpočívá v poklesu až prolapsu dělohy. Je mi 53let a 30let pracuji jako sestra v zařízení soc.péče. Prolaps pocituji už dost dlouho,ale poslední měsíc je to o dost horší. Prosím tímto o radu co dál,zda existuje nějaký pesar a nebo zda je lepší radikální léčba, hysterektomie. Děkuji,přeji pěkný večer.

Vážená paní, pessary jistě existují, ale jejich funkce je spíš dočasná a pro Vás, jako mladou ženu se nehodí. Pokud je descensus takového stupně, že vadí, doporučil bych spíš operaci. Podotýkám, že samotná hysterektomie má obvykle dočasný efekt, neboť příčinu descenzu pánevního dna kauzálně neřeší.

Číst dál...

Klidový režim po odstranění dělohy

Vážený MUDr. Vysloužile chtěla bych se optat po jak dlouhé době po odstranění dělohy mohu vykonávat fyzicky náročnou práci?Nebo spíše by mně zajímal váš názor. Před dvou mi měsíci jsem ve věku 56 let podstoupila úplné odstranění dělohy i s vaječníky.Operace proběhla bez komplikací a v současné době se cítím také bez komplikací ale problém je v tom že pracuji jako pečovatelka v domově pro seniory na uzavřeném oddělení,kde se staří lidé neumí o sebe postarat tudíž musím zvedat seniory kteří váží i 85 Kg. Na internetu jsem se dočetla že bych minimálně půl roku neměla zvedat věci těžší než 15 Kg že hrozí sesun moč.měchýře. Má gynekoložka mě však chce již uschopnit z důvodu že jsem po gynekologické stránce v pořádku, nevím jak se proto zachovat a žádám o názor jiného gynekologa. Mám totiž trošku obavy z toho sesunu moč.měchýře popřípadě jiných komplikací v případě vykonÍ vání fyzicky náročné činnosti. Nejsem ovšem člověk který by nechtěl chodit do práce ale jen jsem více starostlivá a bojácná. Děkuji předem za váš názor.

Vážená paní, na to je těžké odpovědět. Obecně platí, že ženy by neměly v zaměstnání zvedat těžší břemena než 15 kg. Po gynekologické operaci by toto pravidlo mělo být dodržováno. To se hezky napíše, ale v praxi hůř splní. Jaké je skutečné riziko po uvedené operaci? Záleží především na indikaci (důvodu), proč byla operace provedena. a taky na technice operace. Pokud byl důvodem k hysterektomii pokles pánevního dna a dělohy, pak byste neměla zvedat těžká břemena raději nikdy, neboť riziko pokračování poklesu je velké i bez těžké práce. Vyšší riziko rovněž představuje, byla-li děloha vyňata čistě poševní operací. Jestliže byl důvod k operaci jiný - myom, krvácení, nádor aj., a pokles pánevního dna nebyl patrný a nemáte k němu sklony, je riziko následného poklesu po 2 měsících od operace minimální. Byla-li navíc operace provedena laparoskopicky (což nevím), nemusíte se bát ani zeslabení břišní stěny v jizvě. Informace, kterou jste vyčetla z internetu je mylná. Mezi ženami panují dva opačné mýty. První mýtus: Trpí-li žena poklesem pánevního dna a rodidel, pomůže jí odstranění dělohy Druhý mýtus: Odstranění dělohy může způsobit pokles močového mšchýře a pochvy (to jste četla) Pravdou je: Odstranění dělohy nezpůsobí, nezhorší, ale ani nevyléčí pokles rodidel. Tedy - Pokud jste měla pokles dříve, je lépe změnit pracovní zátěž. Pokud jste pokles neměla, po 2 měsících od operace je riziko poklesu nezvýšené.

Číst dál...

Poslední články na GYNWEB.cz

Pokud se pár neúspěšně snaží o otěhotnění minimálně rok, je dobré zjistit příčinu. Na neplodnosti se totiž kromě ženy může podílet i muž. Jedním ...
Dětská a dorostová gynekologická prevence je stejně potřebná jako třeba ta stomatologická. Bohužel se na ni v České republice zapomíná, přestože ve ...
Mimoděložní těhotenství (latinsky graviditas ectopica) je stav, kdy je těhotenství uloženo mimo děložní dutinu. Protože pouze děložní dutina může ...
Již čtyři roky klesá v naší zemi výskyt karcinomu vaječníků. Tento příznivý trend je dán masivním nárůstem (co do počtu i délky) užívání moderní ...
Do reformního balíku ministra Leoše Hegera, o kterém bude Sněmovna hlasovat příští týden, se ...
Hormonální antikoncepce je dnes již běžnou součástí života žen v reprodukčním věku. Jak ale vlastně funguje? Jak bylo docíleno toho, že jedna pilulka ...
Vraťme se do relativně nedávné historie – do 20. let minulého století. Do této doby je nejčastějším ženským onkologickým onemocněním karcinom čípku ...
Rakovina prsu je v České republice nejčastějším zhoubným nádorem u žen.  Během posledních 20 let se počet nově diagnostikovaných žen zdvojnásobil. ...
Dnešní článek je pokračováním článku "Rakovina prsu, její typy a stadia onemocnění". Zaměřime se v něm na rakovinu prsu a její léčbu. Léčba je ...
Endometrióza je nejčastější gynekologickou nemocí žen v reprodukčním věku. Její název pochází od latinského „endometrium“, což je výstelka děložní ...

Upozornění

Portál GYNWEB.cz obsahuje autorské články specialistů, rozhovory s nimi a také články vzniklé kompilací z veřejně dostupných zdrojů. Tyto články, jakožto rady v on-line poradně, v žádném případě nenahrazují konzultaci s lékařem, ani lékařskou péči. Všechny informace zde uvedené nejsou konkrétním návodem na léčbu a jsou pouze obecným informačním materiálem. Autoři článků ani provozovatel tohoto serveru nenesou odpovědnost za jakékoli nerespektování tohoto upozornění.
Přebírání obsahu je možné jen po písemném svolení majitele portálu GYNWEB.cz.
Tým portálu GYNWEB.cz

new gynweb

Adresa:
PHK MARKETING s.r.o.
Sokolovská 81/55
186 00 Praha 8
IČ 04024214

email: info@gynweb.cz

GYNWEB.cz je hlavním mediálním partnerem Nadačního fondu APOLENA. Nadační fond APOLENA podporuje moderní operační léčbu žen, které trpí závažnými gynekologickými onemocněními, a to na největším českém gynekologicko-endoskopickém pracovišti v Praze "U Apolináře".
Více na www.apolena.eu.